Nyhetsbrevet

TräskyddsAktuellt – Sommarbrev 2024


Hej!

Sommaren har äntligen anlänt, och vill vi skicka ut ett nytt nummer av TräskyddsAktuellt. Vi ser fram emot att dela med oss av de senaste nyheterna och händelserna inom branschen och passa på att önska er en glad sommar!


Glad sommar!

Vi vill önska er alla en glad sommar och hoppas ni får en härlig semester!

Kansliet kommer i huvudsak att hålla stängt från den 18 juli till 8 augusti.

Njut av sommaren och ta hand om er!


Ny rapport från Avfall Sverige visar på stor potential att sortera nytt impregnerat trä som icke-farligt avfall

Träskyddsföreningen välkomnar en nyligen publicerad rapport från Avfall Sverige som visar på möjligheterna att sortera ut modernt impregnerat trä som icke-farligt avfall. Detta öppnar dörren för återbruk och materialåtervinning av virket, vilket kan leda till både ekonomiska och miljömässiga fördelar för kommunerna.

Läs hela inlägget här!


Debatt i Grönt Samhällsbyggande: ”Ett hållbart byggande i Europa kräver ny lagstiftning”

Fredrik Westin, vd Svenska Träskyddsföreningen och Larry Söder, bostadspolitisk talesperson, Kristdemokraterna, skriver i en debattartikel:

Nu stundar snart ett EU val som påverkar alla européers framtid. EU måste stå starkt, och inte minst måste klimatfrågan hanteras. En kritisk sektor där vi kan göra betydande förändringar är bygg- och fastighetssektorn, som idag står för mer än 20 procent av våra totala koldioxidutsläpp.

Läs hela debattartikeln här!


EU har publicerat en ny kemikaliestrategi

Europeiska kommissionen har publicerat en ny kemikaliestrategi för att hantera användningen av skadliga kemikalier inom EU. Strategin, som är en del av “The European Green Deal”, syftar till att främja och säkra hållbara alternativ genom konceptet “väsentlig användning”.

Läs hela inlägget här!


Information gällande de nya riktlinjer av användning av träskyddsbehandlat trä i vatten

Nya riktlinjer för användningen av träskyddsbehandlat trä i vattenkontakt har väckt många frågor. I denna artikel förklarar vi vad de nya reglerna innebär och hur de påverkar dig som planerar att bygga nära vatten.

 Läs inlägget här!


Träbrobyggardagen 2024 – En inspirerande dag i Snickarhallen på KTH

Den tredje upplagan av Träbrobyggardagen på KTH ägde rum den 30 maj och blev en storslagen succé med cirka 90 deltagare. Dagen fylldes av inspirerande presentationer och kreativa projekt från ingenjörs- och arkitektstudenter vid KTH.

 Läs inlägget här!


Invigning av Sveden Träs nya impregneringsanläggning

Förra tisdagen firade Sveden Trä en stor milstolpe med invigningen av deras nya, helautomatiserade impregneringsanläggning. Dagen bjöd på en invigningsceremoni, rundvandring och intressanta föredrag. Fredrik Westin höll en informativ presentation om vikten av träskydd.

Den nya anläggningen är en del av Sveden Träs investeringar på totalt 300 miljoner kronor för att främja utveckling och innovation inom träindustrin.

Vi på Träskyddsföreningen ser fram emot att följa Sveden Träs fortsatta framgångar och deras bidrag till en hållbar och innovativ framtid inom träindustrin.

Läs mer om invigningen här!

TräskyddsAktuellt utges av Svenska Träskyddsföreningen och Svenska Träskyddsinstitutet. Ansvarig utgivare är Svenska Träskyddsföreningen och VD Fredrik Westin.

TräskyddsAktuellt bevakar Träskyddsbranschen och händelser som är av intresse eller har betydelse för branschens företag och intressenter. Publicering sker löpande på föreningens hemsida samt i sociala medier och i Nyhetsbrevet TräskyddsAktuellt.

Anmäl dig till Nyhetsbrevet TräskyddsAktuellt!

www.traskydd.com

Träskyddsaktuellt: 2024-07-25
Cancel