Uppdatera era skyltar i TSM

av | 2022-05-23, 14:49

Som medlem i Träskyddsföreningen har ni tillgång till TSM-systemet för märklappar och skyltar till bygghandeln.

Enligt NTR Document 3 har ni ansvar för att sätta märklappar på alla virkespaket som ni levererar och enligt lagen ska ni hjälpa bygghandeln och deras kunder med märklappar och information. Det är givetvis viktigt att hålla uppgifterna uppdaterade och korrekta. Det är till och med ett juridiskt ansvar. Handlare och kund måste få denna information av er.

Vi har fixat det mesta av detta i TSM-systemet men ni behöver logga in och fixa till det sista för er impregneringsanläggning.

Logga in till TSM-systemet här: tsm.traskydd.com.

Ditt användarnamn är din e-postadress, men den måste vara kopplad till ert företag. Är du osäker om du har konto, tala med kollegorna eller skicka ett mail till info@traskydd.com.

När du har loggat in:
Gå till företagsuppgifter och fyll i de uppgifter som saknas: Kontrollorgan, NTR-tillverkarcertifikat och använda träskyddsmedel per träskyddsklass, logotyp och adress.


Faktaruta och förklaringar

Markera de träskyddsmedel som ni använder för respektive klass. De som du markerar här är de enda som kan väljas av den som skapar/skriver ut märklappar och skyltar. Detta är till stor hjälp för bygghandeln som då får det enkelt att välja. Tänk på att ange alla de träskyddsmedel som används av er impregneringsanläggning. Om ni byter medel är det viktigt att det gamla träskyddsmedlet är valbart under hela den tid som dessa produkter finns kvar i handelsledet.

Certifikat: Om ni har flera ska allas skrivas in: tex 1234ABC; 1234DEF

Träskyddsmedel: Markera endast de kombinationer Träskyddsklasser – Träskyddsmedel som ni har Tillverkarcertifikat för. Exempel: Om ni har Certifikat från RISE för NTR A, NTR AB och NTR GRAN för Wolmanit CX-8WP ska det vara ifyllt enlig nedan. I detta fall är det endast ett certifikatnummer. Ofta används olika certifikatnummer för gran och då ska båda dessa anges i rutan för NTR-Tillverkarcertifikat.

Cancel