Nyhetsbrevet

TräskyddsAktuellt nr 4/2021

TräskyddsAktuellt nr 4/2021

Nyhetsbrev / e-post från
Svenska Träskyddsföreningen och

Svenska Träskyddsinstitutet.

Svanen godkänner NTR-certifierat trä

Svanen har nu fastställt en ny generation med reviderade kriterier för Utemöbler, lek- och parkutrustning. Vad innebär då dessa nya kriterier? Svanens nya kriterier tillåter nu beständigt trä som blivit behandlade med träskyddsmedel – trä som till exempel är NTR-certifierat. Detta innebär mycket för den svenska träindustrin. Tidigare har lekparker till exempel byggts med importerat

… Läs mer på hemsidan


Årets ByggaUte-kampanj – kommer snart!

Årets ByggaUte-kampanj är snart klar för utskick för byggvaruhusen och medlemmarna. Nytt för i år är att man själv får välja vilka delar av kampanjmaterialet man vill ha. Vi tror det är en bra idé för miljön att bara skicka ut det som faktiskt används, det gör också att vi kan bjuda på mycket mer


Tips om Svanens Webbinarium

Träskyddsföreningen vill tipsa om Svanes webbinarium då de talar om de nya kraven för Svanenmärkning av utemöbler, lek- och parkutrustning vilka innebär en ny fördel för den svenska träindustrin och för miljön. Tiden är 5 maj 2021 kl 10:00-12:00

Läs mer på hemsidan

 

TräskyddsAktuellt utges av Svenska Träskyddsföreningen och Svenska Träskyddsinstitutet. Ansvarig utgivare är Svenska Träskyddsföreningen och VD Fredrik Westin.

TräskyddsAktuellt bevakar Träskyddsbranschen och händelser som är av intresse eller har betydelse för branschens företag och intressenter. Publicering sker löpande på föreningens hemsida samt i sociala medier och i Nyhetsbrevet TräskyddsAktuellt.

Anmäl dig till Nyhetsbrevet TräskyddsAktuellt!

www.traskydd.com

Träskyddsaktuellt: 2023-12-06
Cancel