Nyhetsbrevet

TräskyddsAktuellt Nyhetsbrev 2023 mars

Läs nyhetsbrevet på hemsidan istället

Nu är vi inne i vår branschs mest hektiska tid och även om konjunkturen hackar betänkligt och påverkar även oss är det mer än vanligt att göra. Allt verkar hända på en gång.

Som vanligt så här års förbereder vi oss på att bygga ute. Inom kort kommer medlemmarna i Träskyddsföreningen få ny och uppdaterad information om ByggaUte-kampanjen, TSM-märkning och Avfallsblad samt uppdateringar om vad som gäller for hantering av Rötskyddsgarantin. Mer information kommer men börja med att anmäla er till mötena nedan.

Vi har uppdaterat hemsidan med flera nyheter och vi vill härmed göra er uppmärksam på viktiga och nyttiga möten och nyheter. Se samanställningen nedan.

Fredrik Westin, vd Svenska Träskyddsföreningen


Inbjudan till Webbinarium

Träskyddsföreningen och “träbyggnadsrådet” bjuder in till ett ett webbinarium med rubriken: New European Bauhaus – en svensk möjlighet för ett ökat träbyggande och ett mer hållbart Europa

Missa inte vårt webbinarium onsdagen den 15 mars kl 10.00-11.30.

Inbjudan, program och anmälan


Svanen publicerar nya Huskriterier

De så kallade huskriterierna har nu publicerats och Svanen bjuder in till informationsmöte. Kriterierna har bytt namn och heter nu Nya byggnader 089, generation 4.

Missa inte Svanens informationsmöte den 23 mars kl. 9:00-10:00.

Läs mer…


Inbjudan till bygghandeln om Byggaute och skyltning

Vi ordnar flera webbmöten med snabbkurs om ByggaUte, Rötskyddsgaranti, TSM-skyltar och Avfallsblad.

För Träskyddsföreningens medlemmar recommenders att istället gå på motsvarande Medlemsmöte, se nedan.

Se program och tider och länkar till anmälningar.


Medlemsmöten: Säljstöd för Byggaute och garanti

Nu är det vår och dags för att bygga ute!

Vi ordnar flera medlemsmöten med snabbkurs om ByggaUte, Rötskyddsgaranti, TSM-skyltar och Avfallsblad. Detta möte är endast för Träskyddsföreningens medlemmar. Övriga är välkomna till Webbmötet ovanför.

Se program och tider och länkar till anmälningar.


Påminnelse om EPD-möte

Som vi tidigare informerat om håller vi medlemsmöte för föreningens medlemmar om det nya EPD-verktyget och hur det används.

Datum: 2023-03-13 13:00-14:00

Se program och tider och länkar till anmälningar.


Upphävande av Naturvårdsverkets föreskrifter om träskyddsbehandling

Efter år av remisser och samverkan med bland annat Svenska Träskyddsföreningen har Naturvårdsverket publicerat beslutet om upphävandet av föreskrifterna för träskyddsbehandling.

Läs mer här…


TräskyddsAktuellt utges av Svenska Träskyddsföreningen och Svenska Träskyddsinstitutet. Ansvarig utgivare är Svenska Träskyddsföreningen och VD Fredrik Westin.

TräskyddsAktuellt bevakar Träskyddsbranschen och händelser som är av intresse eller har betydelse för branschens företag och intressenter. Publicering sker löpande på föreningens hemsida samt i sociala medier och i Nyhetsbrevet TräskyddsAktuellt.

Anmäl dig till Nyhetsbrevet TräskyddsAktuellt!

www.traskydd.com

Träskyddsaktuellt: 2023-12-07
Cancel