Nätupplagan: 2024-07-25 18:14

TSM-systemet fixar träskyddsskyltarna

av | 2021 05 03 | Föreningen, Marknad

TSM-systemet fixar träskyddsskyltarna!

TSM-systemet är den nya hemsidan som hjälper medlemmar, återförsäljare och bygghandeln som tillverkar och säljer träskyddsbehandlat virke att skapa märklappar och produktinformation på ett enkelt och korrekt sätt.

För de företag som tillverkar, säljer och tillhandahåller NTR-certifierat virke till marknaden finns det en särskild informationsskyldighet som man är ansvarig att följa. Lagen kräver att byggvaruhandeln tillhandahåller denna till sina kunder.

Det kan dock vara svårt att veta exakt vilken information som ska tillhandahållas, och även svårt att få kunderna uppmärksammad på denna information och dessutom vid varje köp hålla informationen tillgänglig. Informationen är beroende av vilket träskyddsmedel, träskyddsklass som används och en mängd andra uppgifter.

Därför har Träskyddsföreningen skapat hemsidan tsm.traskydd.com som förenklar denna process – hemsidan gör det enkelt för er att få rätt information och skapa informationsblad.

Genom att logga in och välja träskyddsklass, träskyddsmedel och impregneringsanläggningar producerar TSM-systemet en snygg och enhetlig lapp eller skylt med rätt information och till och med företagets logotyp. Informationsbladet innehåller all den information som lagen kräver samt en QR-kod vilket gör det lätt för butiker och kunder att ta del av informationen. Filerna lagras i pdf-format vilket gör det enkelt för byggvaruhandlen att skriva ut informationen till de kunder som vill ha med sig hem på papper och för att skriva ut skyltar och anslag i den storlek och på det papper som man finner passar bäst i sin butik.

Startsidan för inloggning på TSM-systemet

Uppstart och utrullning av systemet

Med start idag kommer TSM-Systemet börja fyllas med information och tillverkare successivt. När det är i full drift kommer det användas av närmare femtio Impregneringsanläggningar (Träskyddsföreningens medlemmar) och möjligen upp emot åtta hundra byggvaruhandlare som kommer att använda TSM-systemet för att skapa och hämta hem skyltar och märklappar med rätt innehåll. TSM-Systemet håller även ordning på hela det digitala arkivet över märklapparna så att kunder och handeln kan hämta rätt information nu och långt in i framtiden. Det är troligt att TSM-Systemet kommer hantera flera hundra tusen dokument och milliontals datatransaktioner för att få rätt Tskyddsmärkning från TSM-Systemet.

Läs mer om TSM-systemet på vår hemsida. traskydd.com/TSM

 


 

Senaste nyheterna

Sommarhälsning!

Vi önskar er alla en underbar sommar och hoppas ni får en avkopplande och härlig semester! Vi vill även...

TräskyddsAktuellt utges av Svenska Träskyddsföreningen och Svenska Träskyddsinstitutet. Ansvarig utgivare är Svenska Träskyddsföreningen och VD Fredrik Westin.

TräskyddsAktuellt bevakar Träskyddsbranschen och händelser som är av intresse eller har betydelse för branschens företag och intressenter. Publicering sker löpande på föreningens hemsida samt i sociala medier och i Nyhetsbrevet TräskyddsAktuellt.

Anmäl dig till Nyhetsbrevet TräskyddsAktuellt!

www.traskydd.com

Träskyddsaktuellt: 2024-07-25
Cancel