Nätupplagan: 2023-12-07 17:12

Svenska Träskyddsföreningen
Svenska Träskyddsinstitutet

Test på Byggahus.se Bästa träslagen…

av | 2021 04 29 | Marknad

Nättidningen Byggahus.se har publicerat ett stort test som till delar bygger på resultaten av “Byggrapporten från Sibbarp”. Testet avslöjar bäst träslagen för bygge av altan- och trädeck.

Testet är publicerat av byggahus.se och har rubriken Test: Bästa träslagen till altan och trädäck och är skriven av Marlén Eskilsson och publicerades den 21:a april 2021.

Testet utgår från en studie som påbörjades 2013 i och med bygget av två bryggor anlades med 25 olika material. Efter 77 månader av exponering av väder och vind kunde resultatet sammanställas och således visa vilka träslag som klarade sig bäst.

En av rapportens författare Jöran Jermer intervjuas och deltar med sig av sitt stora kunnande och kompletterar med ny information. Testet utvidgar rapporteringen till exempel kostnader per kvadratmeter, underhållsåtgärder, marknadstillgänglighet och mycket annat matnyttigt.

Utifrån träslagens påvisade beständighet och pris har de kartlagt bästa träval för bygge av altan- och trädäck. Testet visar att traditionellt tryckimpregnerat NTR-certifierat trä är det material som är mest miljövänligt men även har lägst pris per kvadratmeter.Analysen har fått mycket uppmärksamhet på forumet och det är uppenbart att många husbyggare är kunniga och vetgiriga. Här är länken till Bygga Hus igen. klicka här!

 

Senaste nyheterna

TräskyddsAktuellt utges av Svenska Träskyddsföreningen och Svenska Träskyddsinstitutet. Ansvarig utgivare är Svenska Träskyddsföreningen och VD Fredrik Westin.

TräskyddsAktuellt bevakar Träskyddsbranschen och händelser som är av intresse eller har betydelse för branschens företag och intressenter. Publicering sker löpande på föreningens hemsida samt i sociala medier och i Nyhetsbrevet TräskyddsAktuellt.

Anmäl dig till Nyhetsbrevet TräskyddsAktuellt!

www.traskydd.com

Träskyddsaktuellt: 2023-12-07
Cancel