Nätupplagan: 2023-12-05 13:12

Svenska Träskyddsföreningen
Svenska Träskyddsinstitutet

Vida förvärvar Ingarp Träskydd

av | 2023 10 24 | TräskyddsAktuellt

Vida stärker nu sin närvaro inom träarbetningsindustrin genom förvärvet av Ingarp Träskydd.

Affären markerar ett viktigt steg för företagets fortsatta tillväxt i området kring Vidas sågverk i Hjältevad och Vimmerby.

– Ingarp Träskydd har länge varit en respekterad aktör inom branschen och kommer på ett mycket bra sätt att komplettera vår befintliga verksamhet. Affären kommer att ge oss möjlighet att ytterligare utveckla våra affärer i både Sverige och Danmark och vi är övertygade om att detta förvärv kommer att skapa synergier och öka vår kapacitet att leverera högkvalitativa träprodukter till våra kunder, säger Karl-Johan Löwenadler, VD Vida Wood.

Per Collen, en erfaren ledare inom branschen, kommer att leda driften av den förvärvade verksamheten. Samtidigt kommer Isak Lindgren från ägarfamiljen att fortsätta bidra aktivt till den fortsatta utvecklingen. Alla nuvarande medarbetare kommer att behålla sina befattningar inom företaget.

Ulrik Lindgren kommer fortsätta i styrelsen hos Ingarp Träskydd och som ordförande för Svenska Träskyddsföreningen.

Tryck på länken för att läsa mer

Senaste nyheterna

TräskyddsAktuellt utges av Svenska Träskyddsföreningen och Svenska Träskyddsinstitutet. Ansvarig utgivare är Svenska Träskyddsföreningen och VD Fredrik Westin.

TräskyddsAktuellt bevakar Träskyddsbranschen och händelser som är av intresse eller har betydelse för branschens företag och intressenter. Publicering sker löpande på föreningens hemsida samt i sociala medier och i Nyhetsbrevet TräskyddsAktuellt.

Anmäl dig till Nyhetsbrevet TräskyddsAktuellt!

www.traskydd.com

Träskyddsaktuellt: 2023-12-05
Cancel