Kyrkvikens badbrygga i Nacka nominerad till Träskyddspriset 2023

Kyrkvikens badbrygga i Nacka nominerad till Träskyddspriset 2023

Bryggorna i Kyrkviken i Nacka smälter väl in i naturmiljön och är tillsammans med den integrerade skärmbassängen en del i ett större grepp för att hantera stora delar av Nackas dagvatten och skyfall. Nu nomineras bryggan till årets Träskyddspris. – Utemiljöer blir allt viktigare och det känns glädjande att bli uppmärksammade genom denna nominering. Det råder ingen tvekan om att badbryggorna vid Kyrkviken på kort tid blivit oerhört populära bland Nackabor och besökare, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande (M).

Flerbostadshuset Charleshill i Varberg nominerad till Träskyddspriset 2023

Flerbostadshuset Charleshill i Varberg nominerad till Träskyddspriset 2023

Charleshill är ett femvåningshus i centrala Varberg uppförd med träbyggnadsteknik. Högst upp finns en takterrass med trädäck, möbler och odlingspallar med ambitionen att skildra en ”modern snickarglädje”. Nu nomineras flerbostadshuset till årets Träskyddspris. – Att trä uppmärksammas är vi förstås glada för. Charleshill i centrala staden är ett av många fina projekt där trä används på ett hållbart och klimatsmart sätt, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande (M).

Klätterpark i Hammarby nominerad till Träskyddspriset 2023

Klätterpark i Hammarby nominerad till Träskyddspriset 2023

Nu kan aktiva människor i alla åldrar mötas och röra på sig året om i Hammarby. En klätterpark kompletterar vinterns pistade backar i Hammarbybacken med ett aktivitetsutbud även under sommarhalvåret. Nu nomineras klätterparken till årets Träskyddspris. – Verkligen kul att Hammarbybacken uppmärksammas. Trä är ett fantastiskt material som kan användas till så många olika typer av byggnationer, säger Cecilia Obermüller, (MP), ordförande i Stadsdelsnämnden i Skarpnäck i Stockholms stad.

Dags att nominera till Träskyddspris 2023

Dags att nominera till Träskyddspris 2023

För fjärde året i rad avser Svenska Träskyddsföreningen kora en nära utemiljö som är byggd med god arkitektur och med beständigt material. Nu är det tid att nominera kandidater till årets Träskyddspris. Nomineringar tas emot fram till och med den 21 april.

Naturum Vänerskärgården vinner Träskyddspriset 2022

Naturum Vänerskärgården vinner Träskyddspriset 2022

Med valet av beständigt och hållbart trämaterial för fasader och utemiljöer vinner Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset – vinner Träskyddspriset 2022. – Vi är mycket glada och stolta över att ha vunnit Träskyddspriset. Huset och dess utemiljöer är på många sätt verkligen en hållbar byggnation och fungerar som en oas för de som besöker oss under årets alla dagar, säger Jan Malmgren, VD för Naturum Vänerskärgården och Läckö slott.

Kallbadhuset Skanör nomineras till Träskyddspriset 2022

Kallbadhuset Skanör nomineras till Träskyddspriset 2022

Det nybyggda kallbadhuset i Skanör i Vellinge kommun erbjuder vacker utsikt över Öresund. Byggnaden och utemiljön är av modernt snitt. Alla former av närhet till vatten kräver robusta konstruktioner och beständiga materialval. Nu nomineras kallbadhuset och Vellinge kommun till årets Träskyddspris. – Det ligger i en unik miljö med fantastiska omgivningar. Hållbarhet har varit viktigt, underhållsfritt och en byggnad som blir vacker av att åldras samtidigt som den ska klara det utsatta läget samt vara en trygg och säker plats att vistas på. Det känns roligt att byggnationen uppmärksammas, säger Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande (M) i Vellinge kommun.

Naturum Vänerskärgården vid Läckö slott nomineras till Träskyddspriset 2022

Naturum Vänerskärgården vid Läckö slott nomineras till Träskyddspriset 2022

Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset – ligger väl inbäddad i naturmiljön intill Läckö slott och valet av beständigt och hållbart trämaterial för fasader och utemiljöer uppvisar hög kvalitet. Nu nomineras bygganden till årets Träskyddspris. – Det är hedrande. Vi är stolta över vår multifunktionella byggnad och byggda utemiljöer som trots stort antal besökare genom åren stått sig väl, och både estetik och funktion är högklassig, säger Jan Malmgren, VD för Stiftelsen Läckö Slott, som driver verksamheten i Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset och Läckö Slott.

Årstabergsparken nomineras till Träskyddspriset 2022

Årstabergsparken nomineras till Träskyddspriset 2022

När Årstabergsparken i Årstadal utformades var det cirkulära tänkandet ett ledord. Projektet sätter verkligen fokus på frågan om barns plats i den allt tätare stadsmiljön i urbaniseringens spår. Och som uppmuntrar till vistelser just i naturmiljön. Nu nomineras parken till årets Träskyddspris. – Verkligen fint att bli nominerad. Vi tycker Årstabergsparken är nyskapande på många sätt, men kanske främst för att den samagerar med den kuperade naturmiljön, säger Britt Berntsson, landskapsarkitekt hos Exploateringskontoret, Stockholms stad.

Långbryggan i Rättvik nomineras till Träskyddspriset 2022

Långbryggan i Rättvik nomineras till Träskyddspriset 2022

Långbryggan i Rättvik är ett landmärke som funnits i Siljans vatten sedan år 1895. Kommunen arbetar medveten med underhåll vilket ökar beständigheten. Nu nomineras bryggan till årets Träskyddspris. – Långbryggan är en viktig del av miljön i Rättvik. Det är roligt att den nu uppmärksammas genom en nominering till Träskyddspriset, säger Ulrica Momqvist, kommunstyrelsens ordförande (C) Rättvik.

Cancel