Kakor

Om kakor

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 1 juli 2011 ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av kakor.

På SvTF Service AB, Svenska Träskyddsföreningen och Svenska Träskyddsinstitutets webbplats traskydd.com, traskyddsinstitutet.se och byggaute.nu används kakor. Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjlig att använda för att följa vad besökaren gör på webbplatsen.

Det finns två typer av kakor:

  • en permanent kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.
  • en sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida.
    Sessionkakan försvinner när du stänger din webbläsare.

På våra hemsidor använder vi en sessionskaka som används för att identifiera sessionen mellan klient och server, samt en för att samla in statistik hur besökare navigerar webbsajten. Denna tas bort när du stänger din webbläsare.

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information om detta.

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor på sin webbplats.

Cancel