Wildfire i Kolmården – hisnande träbygge

Den är kort och gott supercool – den 1 300 meter långa berg- och dalbanan Wildfire i Kolmården uppbyggd av ungefär 600 ton svensk furu av högsta kvalitet och i skyddat trä (tryckimpregnerat i NTR A) för lång hållbarhet. Berg- och dalbanan Wildfire intar sin plats i en tusenårig träbyggnadstradition i Sverige.

Här var materialvalet en självklarhet för beställaren Kolmården i Östergötland, där skogen står tät och varifrån mycket av materialet till Wildfire togs fram av Holmen.

Wildfire i Kolmården erbjuder en magpirrande färd. Foto: Kolmården/Justin Garvanovic

I juni 2016 invigdes Wildfire i Kolmårdens djurpark. Toppfarten är 113 kilometer i timmen, de som vågar åka får vara med om en högsta fallhöjd på 49 meter och en lutning av 83 grader. Inte mindre än vid tre tillfällen under ”åket” färdas passagerarna upp och ned.

Ansvarig för det unika byggprojektet är det amerikanska företaget Rocky Mountain Construction, specialiserade på åkattraktioner och inte minst – berg- och dalbanor. Wildfire och Kolmården har tilldelats flera utmärkelser, såsom exempelvis European Star Award på nöjesparkernas årliga branschmässa Euro Attractions Show.

Träprodukterna till Wildfire är tryckimpregnerade (NTR A) för att klara av långvarig exponering för väder och vind. För driften finns också ett rigoröst underhållsprogram med checklistor. Trä är ett levande material vilket innebär att det rör sig och de 130 000 bultarna som håller ihop konstruktionen inte ska glappa, så kontrolleras de regelbundet.

– Leveransen till Wildfire har varit en stor och inspirerande uppgift för oss, då kraven på kvalitet och hållfasthet har varit högre än vanligt. Dessutom har dimensioner och längder varit utmanande i sig, då de utgår från amerikanska mått, säger Johan Padel, vd på Holmen Timber.

Att placera in berg- och dalbanan i Kolmårdens kuperade miljö blev en utmaning för Wildfires konstruktör och designer, Alan Schilke. Hela berg- och dalbanan är insprängd in i skogsmiljön och här och var sticker en loop upp över talltopparna. De som vågar åka hamnar 135 meter över Bråvikens yta innan den hisnande nedfärden tar vid. Schilke utförde uppdraget som konsult åt Rocky Mountain Construction, och vagnarna och större delen av berg- och dalbanan tillverkades i deras egen fabrik i Hayden, Idaho.

Cirka 600 ton skyddat trä har använts för Wildfire. Foto: Kolmården/Justin Garvanovic

Wildfire är utformad efter Rocky Mountain Constructions konstruktion som är skyddad utifrån patent. Det omfattar både träkonstruktion och vagnar. Träkonstruktionen bärs upp av massiva, vertikala pelare med förankring i marken på gjutna betongfundament. Mellanrummen mellan pelarna är ungefär 2,7 meter. Däremellan reglar som tar upp accelerationskrafterna – som kan uppnå en G-kraft på upp till 3,75 när högsta fart uppnås med de maximalt 24 passagerarna.

Det trävirke Rocky Mountain Construction normalt använder är southern yellow pine, det vill säga furu som växer i södra USA. Efter en intensiv korrespondens över Atlanten övertygades emellertid de amerikanska byggarna om att segvuxen fura från Kolmården och Hälsingland håller samma kvalitet och densitet som amerikanskt virke. Träet som användes för berg- och dalbanan når den mycket höga hållfasthetsklassen C35. Alla stockarna fick genomgå en röntgen innan de sågades upp på Iggesunds sågverk och senare kom att användas för Wildfire i Kolmården – en av Europas häftigaste och mest hållbara berg- och dalbanor.


Fakta:

Typ av konstruktion: Berg- och Dalbana

Byggår: 2014-2016

Beställare: Kolmårdens djurpark

Designer/konstruktör: Alan Schilke

Trämaterial: Svensk kärnfuru, tryckimpregnerat i NTR-A

Entreprenör: Rocky Mountain Construction, USA

Materialleverantör: Holmen Timber, Sverige

Foto: Kolmårdens djurpark, Justin Garvanovic

 


Mer läsning:

Kolmårdens hemsida och information om Wildfire

Print Friendly, PDF & Email
Cancel